Зустріч з автором підручника «Історія України. 5 клас»

Малієнко Юлією Борисівною

15 листопада 2013р.

 

Зустріч з автором підручника  «Історія України. 5 клас» Малієнко Юлією Борисівною.

Відкритий урок історії України у 5-му класі.

15 листопада в рамках  декади суспільно-гуманітарних дисциплін у гімназії  був проведений відкритий урок  з історії України у 5-му  класі на тему «Які назви навколо нас зберігають пам'ять про минуле». Урок провела вчитель - методист, відмінник освіти України Кандиба Людмила Іванівна.

      

          На відкритий урок була  запрошена  автор підручника «Історія України. 5 клас» старший науковий співробітник  лабораторії суспільствознавчої освіти Інституту педагогіки НАПН України, кандидат  педагогічних  наук    Юлія Борисівна Малієнко.

      

Учні показали глибокі знання з історії, своє вміння проводити пошукову роботу, яка передбачала самостійний підбір та опрацювання гімназистами відповідної інформації з історії свого міста, району, вулиць, на яких вони проживають.

       

Урок пройшов цікаво та змістовно. Очікувані результати уроку були досягнуті.                 Учні навчилися:

-        записувати історико-географічні назви у хронологічній послідовності (за часом виникнення);

-        знаходити і пояснювати зв’язки між назвами у населеному пункті та історичними подіями, постатями, заняттями людей;

-        наводити приклади історичних назв своєї місцевості, з яких можна довідатись про минуле (історія масиву Вігурівщина - Троєщина);

-        добирати топонімічну інформацію з додаткових джерел.

       

П’ятикласники під керівництвом Людмили Іванівни і надалі будуть проводити пошукову роботу про  історико-географічну назву вулиць району та працювати над створенням альбому «Історія вулиць Деснянського району».

     

(Фотозвіт з відкритого уроку з історії Ви можете переглянути на фотогалереї сайту)

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта