До 70-ї річниці визволення Києва

 7 листопада 2013р.  

 

До 70-ї річниці визволення Києва

 

З 6-го по 15-те листопада 2013 року в гімназії було проведено ряд заходів, присвячених      70-ій річниці визволення Києва від фашистських загарбників. Учителі кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін у цікавій та доступній формі розповідали учням про події Другої світової війни. А 7-го листопада відбулася урочиста лінійка пам’яті, яку підготувала учитель історії та суспільствознавства, вчитель-методист, відмінник освіти України Кандиба Людмила Іванівна.

       

 Поєднуючи інформацію про звільнення Києва й художнє слово,  пісні тих часів і звукове відтворення канонад та вибухів снарядів, Людмилі Іванівні вдалося донести до гімназистів весь біль та страждання цього важкого періоду в житті нашого народу.

       

         Ведучі лінійки П’ята Юлія,  Вихор Анастасія, Олійник Маргарита та Вітенко Єсенія передали трагічність подій того часу. А пісні «Журавлі» і «Родинне гніздо», які виконали учні 9-го класу Закурдаєв Костянтин та Науменко Микита, не залишили  байдужими жодного учасника лінійки.

      Пісню воєнних часів "Синий платочек" виконала вчитель музики, заслужена артистка естрадного мистецтва України Валерія Галанська. А учні 5-го та 7-го класів підготували танцювальну композицію.

       

         На завершення заходу прозвучала пісня "Катюша" у виконанні Валерії Валеріївни та учениці     3-го класу Антоненко Катерини. 

      

Визволення Києва від фашистських загарбників далося неймовірно важкою ціною.Окупація столиці України тривала 776 днів. Місто лежало в руїнах. Війна забрала десятки тисяч людських життів. Замість майже 1 млн. жителів, що жили тут до війни, після звільнення залишилося близько 133 тисяч чоловіків. А ті, хто залишилися в живих, зі сльозами на очах згадують свої молоді роки.

І все, що ми можемо зробити для них, -  вшанувати їх пам'ять, розповісти про цю жахливу війну наступним поколінням.

Пам'ять про Велику Вітчизняну війну залишається з нами як зразок мужності, сили духу, самопожертви і вічної святої скорботи за тими, хто віддав своє життя.

Обовязок нашого поколіннязберегти мирне життя і докласти усіх зусиль для розбудови рідної держави, щоб наступні покоління дивилися в своє майбутнє без страху,  з упевненістю         в завтрашньому дні.  

 

               Слава живим та вічна пам'ять загиблим!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта