Декада світової літератури та російської мови

25 жовтня 2013р.

 

Декада світової літератури та російської мови

 

Протягом 16-25 жовтня 2013р. в гімназії пройшла декада зарубіжної літератури та російської мови.

У рамках декади 18 жовтня 2013 р.  Боліла Лариса Анатоліївна, вчитель зарубіжної літератури, провела урок позакласного читання  в 5-му класі на тему «Мацуо Басьо. Хоку». Лариса Анатоліївна розпочала урок  із  презентації «Що  мені відомо про Японію», завдяки якій учні змогли згадати все, що вони знають про Японію, і поглибити свої знання про культуру та традиції цієї країни.

Прослухавши розповідь Лариси Анатоліївни про Мацуо Басьо та переглянувши відеофільм, присвячений хоку  як жанру, учні відкрили для себе світ японської поезії. Наприкінці уроку п’ятикласники спробували самостійно складати хоку. Лариса Анатолівна відзначила  декілька віршів. Особливо вдалося  хоку Рибачок Ірині, Масловій Марії, Смоленській Маргариті та Вадиму Титову.

25 жовтня вчитель зарубіжної літератури Єпринцева Ірина Олександрівна провела урок позакласного читання в 6-му класі на тему «Міфи Давньої Греції. Золоте руно». На уроці учні занурилися в міфологічний світ Давньої Греції. Вони назвали богів, які жили на Олімпі; віддали належне самопожертві Прометея та згадали силу, мужність і винахідливість Геракла; разом    з аргонавтами здійснили захоплюючу і небезпечну подорож до Колхіди та повернулися до берегів Еллади. Наприкінці уроку учні  наввипередки розв’язували  кросворд «Герої міфів Давньої Греції».

Уроки обох учителів були змістовними та цікавими.

Закінчилась декада проведенням виставки учнівських робіт на тему «Золота осінь»

                                                                                            (дивитись детальніше).

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта