День Соборності України

22 січня 2014 р.

 

День Соборності України

 

             22 січня 2014 р. у гімназії відбулася урочиста лінійка з нагоди державного свята   –           Дня Соборності України.  Гімназисти і вчителі, одягнувши  українське національне вбрання та тримаючи одне одного за руки,  утворили «живий ланцюг», що символізує  єдність нашої гімназійної родини і всієї України. У багатьох учнів на одязі  була національна символіка, яка ще раз підкреслювала урочистість свята.

      

      

 

Лінійку з нагоди Дня Соборності України відкрила  завідуюча кафедрою суспільно-гуманітарних дисциплін, учитель історії  Кандиба Людмила Іванівна. Вона нагадала, що саме      22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві було проголошено Акт злуки Української Народної республіки  з Західноукраїнською Народною республікою.      А 21 січня 1990 року українці утворили «живий ланцюг» від Києва до Львова, який простягнувся на 526 км. «Живий ланцюг» став утвердженням духовної єдності та соборності України.       

            Учні гімназії зачитали вірші, присвячені цій знаменній події.

       

 На завершення свята прозвучав гімн  М.В. Лисенка «Боже  великий, єдиний, нам Україну храни».      

         День Соборності — це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності. Адже  сьогодні  українському суспільству випала важлива роль у формуванні  якісної  і вольової  політичної  еліти,  здатної  нести відповідальність за долю  Україною.

         

 

(Фотозвіт з "Дня Соборності України"

Ви можете переглянути на фотогалереї сайту)

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта