Вітаємо переможців та учасників

Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру»

30 травня 2014 р.

                 

Вітаємо переможців та учасників Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру»

 

        На початку 80-х років XX століття Пітер Голлоран, професор математики з Сіднея, вирішив організувати новий тип гри-конкурсу для австралійських школярів: підбірку задач із варіантами відповідей, перевірку яких здійснює комп'ютер. Тисячі школярів могли взяти участь у цій грі одночасно. Успіх австралійського національного математичного конкурсу був надзвичайний.

      У 1991 році два французьких математики вирішили провести цю гру у Франції, назвавши її «Кенгуру» на честь своїх австралійських колег. Перша гра зібрала 120 000 учнів коледжів. Пізніше конкурс охопив також школярів та ліцеїстів.

      У липні 1993 року  організатори «Кенгуру» з метою поширення конкурсу влаштували зустріч у Парижі для керівників математичних змагань європейських країн. Запрошені математики були вражені успіхом Франції, адже 1993 року в конкурсі взяло участь близько 500 000 учасників.

      У травні 1994 року математики Білорусі, Угорщини, Іспанії, Голландії, Польщі, Росії та Румунії вирішили започаткувати цей конкурс і у своїх країнах, що забезпечило подальший потужній успіх гри. У 1997 році до участі в цьому конкурсі приєдналася і Україна.

      Щороку, у третій четвер березня в Україні проводиться міжнародний конкурс «КЕНГУРУ» для учнів 2-11 класів під девізом «Математика для всіх». Головна мета конкурсу - залучити якомога більше дітей до розв’язання математичних задач, показати кожному школяреві, що обдумування завдання може бути справою  захоплюючою і  веселою.

      Цьогоріч у Міжнародному математичному конкурсі «Кенгуру» вперше взяли участь учні 2-11 класів приватної Лінгвістичної гімназії. Учасниками цього конкурсу стали 72 гімназиста: 35 учнів початкової школи і 37 - середньої школи. Цей конкурс цікавий усім: і тим, хто на «ти» з математикою, і тим, хто лише починає засвоювати ази цієї чудової науки… Особливістю цього конкурсу є те, що кожен учень отримує сертифікат учасника, незалежно від набраних балів.  Кожна дитина знає, що участь у конкурсі - це насамперед особиста перемога. Тож не дивно, що  у Міжнародному математичному конкурсі «КЕНГУРУ-2014» виявили бажання взяти 46% хлопців і дівчат нашої гімназії.

      

       Організували та провели конкурс учитель математики, завідуюча кафедрою математики та комп’ютерних технологій Старенька Майя Станіславівна та куратори   2-4 класів – Омельчук Вікторія Євгеніївна, Пархоменко Тетяна Вікторівна, Грідасова Наталія Асафіївна.

        У кінці навчального року учасники конкурсу отримали довгоочікувані підсумки.

        Сертифікатами   «Добрий результат»  нагороджено  21-ого гімназиста:

Мішкой Андрій (2 кл.),

Чекаленко Анастасія (2 кл.),

Дашковський Олександр (3 кл.),

Максименко Іван (3 кл.),

Вовнянко Джессіка ( 4 кл.),

Жидкова Ольга ( 4 кл.),

Людвиченко Всеволод ( 4 кл.),

Валяхіна-Конькова Олександра ( 5 кл.),

Жигалюк Антон (5 кл.),

Мазурчик Денис (5 кл.),

Рак Марія (5 кл.),

Рибачок Ірина (5 кл.),

Гончаров Серафим ( 6 кл.),

Ірхова Ксенія ( 6 кл.),

Синявська Катерина ( 6 кл. ),

Шепітько Марія ( 6 кл.),

Ярченко Михайло ( 6 кл.),

Кошова Поліна (7 кл.),

Вітенко Есенія (8 кл.),

Андреєв Сергій (10 кл.),

Онисович Дмитро ( 11 кл.),

Мелконян Аркадій ( 11 кл.). 

        Інші гімназисти одержали сертифікати учасника конкурсу.

       Сертифікати  усім учасникам конкурсу урочисто вручила директор гімназії Дашковська Валентина Петрівна на святі останнього дзвоника. 

        Математичне змагання "Кенгуру" – це свято логіки, кмітливості, натхнення, зацікавленості.

      

Успіхів усім,

хто з «Кенгуру» зазирнув до світу математики!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта