Екскурсія до музею популярної науки і техніки "Експериментаніум"

18 грудня 2013 р.

 

Екскурсія до музею популярної науки і техніки «Експериментаніум»

 

18 грудня 2013 р. учні приватної Лінгвістичної гімназії мали чудову нагоду відвідати музей популярної науки і техніки «Експериментаніум», у якому демонструються закони науки та явищ навколишнього світу.

У музеї налічується понад двісті інтерактивних експонатів, які розташовані у різних залах: «Механіки», «Оптики», «Електрики», «Магнетизму», «Акустики». В окремому залі представлена «Анатомія людини».

У залі «Механіка» екскурсія почалася зі знайомства з незвичним маятником, який рухається не з боку в бік, а згори  вниз.

       

Потім учні підійшли до стільця, який «зменшує вагу» того, хто сідає на нього. Гімназисти мали можливість  переконатися в цьому. Потрібно було потягнути за мотузку, прив'язану до важеля, і вага гімназиста, що сів на стілець, зменшилася вшестеро!!!

         

У залі «Оптика» учні мали можливість спостерігати за різноманітними оптичними ілюзіями. Екскурсовод запропонувала учням визначити довжину освітленого тунелю. Відповіді були різні: від 1 до 1,5 м. Які ж учні були здивовані, почувши, що насправді довжина тунелю дорівнює 27 см!!!

      

Дуже сподобалося гімназистам малювати візерунки за допомогою маятника.

Діти з особливою цікавістю спостерігали за такими експонатами, а саме: «ехофон», «гострий стілець», «людина-батарейка», «чорна діра», «падаючі диски» та інші. Але найбільше учням запам’ятався чарівний лабіринт з дзеркалами, де через власне відображення було складно, але цікаво знайти вихід!

       

       

У залі «Анатомія людини» учні дізналися, що мозок дівчаток важить на 100 грамів менше,     ніж хлопчиків, проте мозкові імпульси у дівчаток передаються швидше, ніж у хлопчиків.

Наприкінці екскурсії дітей чекало пізнавальне «Тесла-шоу», назване на честь сербського вченого, який досліджував закони електрики, – Ніколи Тесли. Під час шоу лаборанти у цікавій та доступній формі розповіли дітям, що таке «електричний струм», як утворюється блискавки. Гімназисти мали унікальну можливість побачили прототип гармати Гауса та електрофорної машини, що є джерелом електричного струму. Кульмінацією шоу був танець блискавок, добутих            в експериментальних умовах.

       

Завдяки інтерактивним експонатам музею кожен гімназист відчув себе справжнім дослідником, «доторкнувся» до науки: власноруч будував мости без жодного цвяха, спостерігав зародження торнадо, зазирав у нескінченність, створював блискавку, змушував літати магніт і здійснював чимало нових відкриттів.

«Торкайся експонатів, експериментуй, проводь досліди!» − закликають в «Експериментаніумі». Саме завдяки цьому наука перестає бути нудною і до неї з'являється інтерес серед молоді, яку, здавалося б,              уже неможливо відтягти від телевізорів і комп’ютерів.

       

          Незважаючи на тривалість екскурсії та великої кількості інформації,  гімназисти отримали неабияке  задоволення.

 

(Фотозвіт з екскурсії до музею "Експериментаніум" Ви можете переглянути

на фотогалереї сайту) 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта