Літературна гра-подорож "Стежками життєвого шляху Кобзаря"

18 березня 2014 р.

Літературна гра-подорож

«Стежками життєвого шляху Кобзаря»

 

18 березня 2014 року учні 3-го класу приватної Лінгвістичної гімназії здійснили пізнавальну літературну  гру-подорож  «Стежками життєвого шляху Кобзаря»,   приурочену   200-річчю  з   Дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Розпочала захід куратор класу Пархоменко Тетяна Вікторівна. Вона   розповіла дітям цікаві епізоди з біографії Тараса Шевченка та представила виставку репродукцій картин, присвячених життєвому шляху та творчості Кобзаря. Гімназисти охоче доповнювали розповідь учителя цікавими фактами. І варто зауважити, учні дуже постаралися, вони цікаво розповідали, приготували ілюстрації до віршів, принесли з дому збірки поезій Кобзаря та видання, які ілюструють його життєвий шлях.

       

Разом з вихователем групи продовженого дня Єрмоленко Наталією Олександрівною учні з великим задоволенням виконували різні завдання, які чекали їх на зупинках уявної подорожі.

 На зупинці «Бліц-турнір» учні мали змогу повторити та узагальнити відомий їм матеріал про життєвий шлях Тараса Шевченка. Для цього третьокласники поділилися на дві команди, вибрали капітана і намагалися якомога швидше дати відповідь на поставлені запитання з біографії поета. Перемогла, звичайно, дружба, адже усі на відмінно знають вивчений матеріал.

Наступною була зупинка «Шифрувальник».  Гімназисти повинні були поєднати  окремі слова так, щоб відновити уривок з відомого вірша Кобзаря, а потім виразно прочитати цей вірш повністю. Тут, звичайно, не обійшлося без гортання сторінок  «Кобзаря». Діти наввипередки шукали вірш   «За сонцем хмаронька пливе».

         

         На зупинці «Пазли»  третьокласники отримали дуже цікаве завдання – відгадати назву вірша Т. Шевченка.  А для цього їм потрібно було  скласти картинку з пазлів.  Третьокласники дуже раділи, коли отримали результат, адже всі добре знали цей вірш напам’ять. 

        

        На зупинці «Риминка» учні уявили себе поетами і намагалися заримувати слова, щоб створити милозвучний і змістовний вірш. І це їм вдалося.

        Загалом свято вийшло надзвичайно творчим та жвавим. Діти змогли не лише проявити творчі здібності, смикалку, вміння працювати в команді, а й дізналися багато нового та цікавого про життя та творчість Великого Кобзаря.

       Наприкінці заходу найактивніших учнів (а такими були всі) нагородили шоколадними медальками та солодкими подарунками.

     

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта