15 квітня 2014 р.
Конкурс-презентація
вітамінних страв та цілющих чаїв
Одним з найбільш очікуваних свят для учнів приватної Лінгвістичної гімназії є конкурс-презентація вітамінних страв, яке традиційно проводиться у квітні місяці, коли наш організм найбільше потребує корисної їжі. Цей захід зазвичай проводить вчитель біології Бурков Павло Андрійович, адже на уроках він багато розповідає учням про те, які продукти потрібно споживати відповідно до пори року, щоб бути здоровим. А такий захід – це своєрідне практичне заняття, де учні демонструють набуті знання на практиці, готуючи вітамінні страви.
Результат перевищив сподівання. Страви були не тільки корисні та смачні, а ще й дуже гарно представлені. Усе хотілося скуштувати.
Учні 1-го класу приготували:
1) Пиріг із морквою і родзинками
(автор страви Гайдукевич Влад);
2) «Цілющий напій»
(автор напою Степаненко Назар);
2 клас
1) Пиріг з курагою
(автор страви Бородай Софія);
2) Яблука
(автор страви Чекаленко Анастасія);
3) Коврижка медова
(автор страви Тихонова Аліса);
4) Сухарі «Біскоті»
(автор страви Філоненко Настя);
5) Вівсяне печиво
(автор страви Семерунь Дарія);
6) Яблучний пиріг
(автор страви Романчук Дарина);
7) «Райдужний острів вітамінів»
(автор страви Вітенко Леонід);
3 клас
1) Яблучний пиріг
(автор страв Клименко Анастасія);
2) «Фруктова картина», трав’яний квас
(автор страви та напою Кристя Аліса);
3) Ягідне желе, зелений чай
(автор страви та напою Дідович Каріна);
4) Овочевий салат «Vegetables mix»
(автор страви Манчевська Діана);
5) Овочеві шашлики, мандариновий сік,
салат «Фруктовий»
(автор страв Антоненко Катерина);
6) Вітамінний компот
(автор напою Максименко Іван);
7) Яблучне диво
(автор страви Власюк Катерина);
8) Фруктове печиво
(автор страви Пляс Влад);
4 клас
1) Печиво з корицею
(автор страви Білявський Єгор);
2) «Сирне королівство»
(автор страви Гузько Міша);
3) Салат
(автор Бородай Богдан);
4) Салат «Весна»
(автор Чмір Кирил);
5) Салат «Вітамінний»
(автор Житкова Оля);
6) «Вогняний сік»
(автор напою Березкіна Настя);
7) Імбирне печиво, канапе з помідорами, компот «Спогади про літо»
(автор страв та напою Муравйова Анна);
5 клас
1) «Міксофруттібум»
(автор Голь Катерина);
2) Чернично-яблучний пиріг
(автор Рибачок Ірина);
3) Зелена гречка
(автор Якубицька Ядвіга);
6 клас
1) «Весняні корзинки»
(автор Гладкевич Денис);
2) Імбірний чай
(автор Глушковська Ліля);
3) Горішки, курага
(Синявська Катерина);
8 клас
1) Фруктова композиція «Веснянка»
(автор Сірош Євгенія);
2) Яблучний пиріг «Шарлотка»
(автор страви Деревчук Ігор);
3) Млинці з сюрпризом
(автор страви Вітенко Єсенія);
4) «Фруктовий салат»
( автор страви Сугач Іван);
9 клас
1) Молочний коктель
(автор напою Мяктінова Поліна);
2) Фруктове желе
(автор страви Веденська Олена);
10 клас
1) Млинці з полуничним джемом
(автори страви Вихор Настя та П’ята Юлія);
2) Фруктовий салат
(автор Андреєв Сергій).
Поласувавши чудовими смачними шедеврами, учні переписували рецепти один в одного, щоб приготувати такі ж страви вдома і почастувати своїх рідних.
(Фотозвіт з "Конкурсу-презентації вітамінних страв та цілющих чаїв"
Ви можете переглянути на фотогалереї сайту)