Відкритий урок історії України

14 листопада 2013р. 

Відкритий урок історії України

 

Вчитель історії Лінгвістичної гімназіїї проводить відкритий урок

14 листопада 2013р. у рамках декади суспільно-гуманітарних дисциплін в Лінгвістичній гімназії був проведений відкритий урок з історії України у 8 класі. Вчитель історії Новікова Юлія Валеріївна підготувала та провела урок на тему «Розгортання національно-визвольної війни в   1648-1651 рр.»

У ході заняття було розглянуто основні питання теми: Збаразько-Зборівська кампанія; Зборівський договір;  битва під Берестечком;  Білоцерківський договір.

Для реалізації мети уроку вчитель обрала інтерактивні методи навчання. Для перевірки домашнього завдання              та актуалізації опорних знань учнів Юлія Валеріївна використала метод «Чиста дошка», а також гру           «Я знаю 5 імен».

Для формування мотивації навчальної діяльності учнів учитель використала інтерактивний прийом «Мозковий штурм»,    а саме було поставлено проблемне питання: чому Б.Хмельницький погодився на умови Білоцерківського договору, які значно зменшували права козаків, здобуті на попередньому етапі війни?учні 8 класу на уроці історії України

При подачі нового матеріалу Юлія Валеріївна використала інформаційно-комунікативні технології, зокрема навчальний фільм про Збаразько-Зборівську кампанію          та презентація уроку у програмі Power Point. Учитель зуміла зацікавити учнів цією темою. Гімназисти відповідали на поставлені вчителем питання, висловлювали власну думку, дискутували.

 

Урок пройшов вдало: навчальну мету досягнуто, поставлені завдання реалізовано.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта