Урок-вікторина "Сторінки життя Великого Кобзаря"

14 березня 2014 р.

 

Урок-вікторина «Сторінки життя Великого Кобзаря»

 

        14 березня 2014 року у 2-му класі приватної Лінгвістичної гімназії пройшов урок-вікторина «Сторінки життя Великого Кобзаря», присвячений 200-річчю  з Дня Тараса Григоровича Шевченка. Юні гімназисти старанно готувалися до цього уроку.  Учні повторювали уже відомий їм матеріал про життя Великого Кобзаря, перечитували його поезії, малювали ілюстрації.           Вихователь 2 класу проводить урок-вікторину

      На початку уроку  діти  повинні були розгадати акровіш і здогадатися, про яку поезію Шевченка згадано у ньому. І це було дуже легко, адже вірш «Садок вишневий коло хати» знають напам’ять усі.

      А далі була велика віртуальна подорож у минуле. Куратор класу Омельчак Вікторія Євгенівна розповіла учням цікаві епізоди з життя Шевченка, зокрема про навчання у дяка та козачкування у пана Енгельгарда.  Учні уважно слухали і не пропускали жодного слова, адже намагалися уявити, яким це все було тоді, коли жив поет, і відтворювали все це у своїх малюнках. 

       Кульмінацією  уроку   стала  вікторина. Учні   організувалися  у команди,   обрали  капітана      і налаштувалися на роботу. Швидко, чітко, грамотно відповідали вони на поставлені вчителем запитання, виявляли не тільки свої знання, культуру спілкування, а й вміння працювати в команді. Перемогла дружба, адже не було жодного запитання, на яке учні не зуміли б відповісти. Ось які розумні у нас гімназисти!       

Учні 2 класу на відкритому кроці, присвяченому 200-й річниці з дня народження Т.Г.Шевченка      

      Після активної розумової праці учні відпочивали, слухаючи поезію Тараса Шевченка.  Анна Короткевич  прочита вірш «Зацвіла в долині червона калина», Анастасія Філоненко  – «Садок вишневий коло хати», Софія Бородай продекламували поезію «Думи мої, думи мої»,  Анастасія Чикаленко -  «Тече вона з-під явора».

   Учениця 2 класу розповідає вірш Шевченка   Учениця Лінгвістичної гімназії читає вірш Шевченка

        І на завершення такого важливого уроку учні прокоментували свої  малюнки, які виконували слухаючи розповідь про життя поета.

        Варто зауважити, що дитячі роботи відзначалися не лише змістовністю, а й чуттєвістю, що свідчить про глибоку і щиру душу наших маленьких українців, про здатність співчувати і допомагати ближньому. 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта