Поїздка до океанаріуму

12 червня 2014 р.

 

Поїздка до океанаріуму

 

       12 червня учні приватної Лінгвістичної гімназії мали прекрасну нагоду відвідати океанаріум з чаруючою назвою «Морська казка». Океанаріум - це музей з живими експонатами – мешканцями морів і океанів планети.

       Відразу на вході у всіх перехопило подих, адже зустрічав нас справжній пірат, який по хиткому містку провів маленьких дослідників у першу галерею експозиції – перевернутий дерев’яний корабель. Підморгнувши на щастя, він передав нас  у руки досвідченого екскурсовода, який повідав таємниці підводного царства.

      

      В ілюмінаторі затонулого корабля затишно розмістилася експозиція  коралового комплексу. Відчуття невагомості та незгасаючої цікавості несло гімназистів на хвилях лазурних вод. М’які та тверді, різнокольорові корали, цілі підводні ліси, а також холодний біотоп з камчатськими крабами і омарами розташувалися у величезних шестиметрових акваріумах.

      

     З корабля ми потрапили у підводний світ-тунель, розташований на глибині двох метрів під водою. Виявляється, не обов’язково треба мати акваланг і ласти, щоб відчути себе у невагомості вод Тихого океану. Поруч пропливали  риби-аргуси, риби-лікарі, дрібні барвисті жителі і велика морська зелена черепаха. Здавалося, ось-ось дістанемось до величного палацу Посейдона. Натомість нам  відкрилися морські пейзажі з медузами, хрізінтерами і морськими кониками, які ніби зійшли зі сторінок казок.

       

       У «Морській казці» кожен маленький відвідувач занурився в атмосферу чарівного оточення підводного світу. Незабутні враження отримав кожен, а барвисті фото нагадуватимуть про тепло і прозорість теплих вод морів і океанів.

       

Погосян Марго (5 клас)

   « Ця поїздка мене дуже вразила! Ми дізналися багато нового! Коли ми зайшли , то побачили неземну красу! Там стояло так багато акваріумів , що мені деколи здавалося, що ми і є під водою. Спочатку учні підійшли до великого акваріуму, де було багато різнокольорових риб. У другому акваріумі гарно плавала рибка з родини янголів. Смужки на її тілі мерехтять ніжним синім кольором. Далі ми пішли до великої черепахи, скатів та золотих рибок. Екскурсовод провела у прекрасний тунель. Там було чудово!

     Перед тим, як піти, я купила для себе браслет, брелок та гарну прикрасу  для мами. Мені дуже сподобалось! Цього літа я ще раз відвідаю цей чудовий океанаріум. Мама і тато будуть у захваті, коли зайдуть туди!»

Маслова Марія (5 клас)

   «Ця  екскурсія  була  схожа  на  казку. Я  дізналася  багато  цікавого. Виявляється,   риби є  морськими,  прісноводними. Навіть є  отруйні риби! Знаєте,  а риби - діскуси  плавають   серед  затонулого  коріння.  На мій  подив  є  26 видів  риб-клоунів. Але  найбільше мені  сподобалося  роздивлятися черепах .

  Ця екскурсія  мені  запам’яталася  на  все  життя» .

Якубицька Ядвіга (5 клас)

      «Я для себе дізналася стільки цікавого, що про все й не розповім, але дещо скажу. Найбільше мені сподобалися скати. Вони були дуже милі та підпливали до бортика акваріуму (він був відкритий, без скла) . А також вони стрибали з води так, ніби цуцик, коли щось просить. На жаль,  їх не можна було торкатися: бо вони були отруйні. Також мені запам`яталися мурени. Я дізналась, що вони хапають здобич першими щелепами, а потім другими (внутрішніми) розкушують на шматочки.

       Мені там так сподобалося, що я б хотіла побувати в тому океанаріумі ще раз».

     

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта