Екскурсія до пожежної частини

11 червня 2014 р.

 

Екскурсія до пожежної частини

 

       Є професії, про які ми  знаємо здебільшого з фільмів, телевізійних новин, сторінок книжок. Саме до такої категорії й належить небезпечна, важка, але дуже необхідна професія пожежника.

       Як же насправді відбувається чергування пожежної бригади? Як швидко автомобіль дістається до потрібного місця? До якого поверху може дістати пожежна драбина? Аби дізнатися відповіді на ці та безліч інших запитань, учні приватної Лінгвістичної гімназії вирушили на екскурсію до пожежної частини №13 Дніпровського району м. Києва.

     Робітники частини радо зустріли гімназистів. На початку екскурсовод познайомив дітей з приміщення чергової частини та з сучасними автомобілями, які при потребі повинні дуже швидко  виїхати на місце пожежі. Завжди у стані повної готовності повинен бути також і  спецодяг, адже тривожний сигнал може пролунати будь-якої хвилини.

       

       

      У рамках цієї екскурсії учні відвідали і  музей пожежної частини. У ньому зберігаються раритетні речі, пов’язані з професією рятувальника, від найдавніших часів до сьогодення. Гордість колекції – вогнегасники, стародавні каски та одяг пожежників. Ще один музейний експонат – старовинна пожежна машина, чекала  на гімназистів у дворі частини. Тут діти зробили фото на згадку про захоплюючу екскурсію.

     

       Під час спілкування з вогнеборцями діти пригадали основні причини виникнення пожеж та повторили правила пожежної безпеки. А ще переконалися, що професія пожежника є дуже відповідальною, цікавою й героїчною. Адже той, хто рятує життя інших людей, заслуговує найвищої поваги.          

Після повернення до гімназії учні  залюбки ділилися своїми враженнями від подорожі.

Аня Короткевич (2 клас)

«Пожежу необхідно швидко загасити, тому рятувальники спускаються до машин не сходами, а спеціальними трубами. Це прискорює процес. Для мене це велике відкриття» .

Ілля Ніколаєв (2 клас)

«Я був здивований, коли дізнався дізнавшись, що в пожежній частині є справжній музей. З усіх експонатів найбільше мені сподобалась маленька пожежна машинка червоного кольору! »

Ліза Сиваченко (2 клас)

«Особисто мені сподобалися пожежні машини. Виявляється, вони бувають різних розмірів та призначені для гасіння пожежі на різних поверхах».

Даша Семерунь (2 клас)

«Мене вразили нагороди, які були в приміщенні музею. Я зрозуміла, наскільки  професія  пожежника небезпечна і важлива!»

Катя  Антоненко  (3 клас)

«Ми сьогодні відвідали дуже цікаве місце – пожежну частину. Там нам розповіли, чим користуються пожежники під час гасіння пожежі і навіть показали, які спеціальні костюми вдягають рятувальники, коли заходять до палаючого приміщення. Найцікавішим для мене було те, що в одну пожежну машину вміщується дві тони води».

            

Аня Муравйова, (4 клас)

«Сьогодні разом з однокласниками ми відвідали пожежну частину, що знаходиться на бульварі Перова. Я не знала, що пожежна частина знаходиться так недалеко від мого дому. Та добре, що в мене з’явилась нагода побувати там і дізнатись багато цікавих фактів, подивитись, як працюють пожежники. Щодня вони рятують багато життів.

Нам показали пожежні машини, розповіли з чого вони складаються, як вони працюють під час пожежі. Зокрема, ми побачили, як використовують пожежний рукав. Ми мали можливість роздивитись пожежну форму, але приміряти нам дали лише каску. А потім для нас провели невеличку екскурсію по музею, під час якої ми дізналися про історію пожежної служби, побачили, в якому одязі працювали пожежники в минулому, а також яка існує форма в інших країнах, про відомих пожежників, які брали участь у гасінні пожежі на Чорнобильській АЕС.  Пожежу гасять не тільки водою, але й піною, спеціальним порошком, залежно від того, що горить. Наприклад, електричну проводку гасити можна лише порошком».

Рибачок  Ірина (5 клас )

Я і мої подруги  були у захваті, коли побачили  величезну будівлю пожежної частини. Дуже хотілося туди зайти й побачити, що там відбувається.

Нам розповіли багато цікавого, показали цистерни для води і продемонстрували  як працює повітряна маска. Усіх дуже вразило, що балон з повітрям, якого вистачає на 43 хвилини, важить 15 кілограмів, а найбільша пожежна драбина може дістати до 30 поверху!!!»

    

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта