День польської культури

05 березня 2013 р.                                              Деснянська районна в м. Києві держадміністрація

 

У Деснянському районі пройшов

 День польської культури

 

  День польської культури за традицією було відзначено у Приватній лінгвістичній гімназії Деснянського району. Приватна лінгвістична гімназія – єдиний учбовий заклад на території Деснянського району, у якому вивчаються мова, культура, звичаї та традиції Польщі.

    На свято до гімназистів завітали Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генріх Літвін, заслужений діяч культури Польщі, голова Київського Польського культурно-просвітницького товариства ім. А.Міцкевича Ірена Гільова, головний редактор газети “Джєннік Кійовскі” Станіслав Пантелюк, заступник голови Деснянської райдержадміністрації Юрій Титаренко, член Громадської Ради при Деснянській райдержадміністрації Віктор Ходаковський та інші поважні гості.

   Привітали присутніх Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польщі в Україні Генріх Літвін та заступник голови Деснянської райдержадміністрації Юрій Титаренко.

– Вже вдруге у нашому районі відзначається День польської культури. Незалежно від того, як розвивалися стосунки між нашими державами протягом багатьох тисячоліть, сьогодні український і польський народи – побратими. Ми підтримуємо один одного і зміцнюємо незалежність один одного. Те, що ми бачимо у Приватній лінгвістичній гімназії, – ще один приклад розвитку дружніх відносин наших країн, – зазначив Юрій Титаренко.

   Давня дружба поєднує педагогічний та учнівський колективи гімназії із навчальними закладами сусідньої держави. В рамках угод про співпрацю колективи обмінюються досвідом роботи, освітніми напрацюваннями, проводяться спільні культурно-просвітницькі заходи та організовується літній відпочинок дітей.

– Сьогодні крім української, російської та польської мов, у гімназії вивчаються також англійська, німецька та французька мови. Впродовж багатьох років наші гімназисти стають призерами не тільки всеукраїнських, а й міжнародних олімпіад, зокрема, з польської мови. Це говорить про високий рівень знань учнів, – говорить директор Приватної лінгвістичної гімназії Валентина Дашковська.

    І в тому, що це саме так, можна було переконатися на Дні польської культури. Гімназисти добре розумілися з польськими гостями, а польські гості відчували себе, наче вдома. Протягом вечора у виконанні гімназистів звучали польські пісні, вірші, звучала польська мова.

– Більше ста тисяч українців сьогодні вивчають польську мову. Це найбільша кількість серед країн світу. Підтримуватимемо і надалі такі школи, як Приватна лінгвістична гімназія в надії на те, що ще більше українських дітей вивчатиме польську мову, що зміцнюватиме дружні зв’язки між нашими державами, – зазначив Генріх Літвін.

Image00001

Image00002

Image00003

Image00004

Image00005

Image00007

Image00006

Image00008

Image00009

Image00010


Прес-служба.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта