Міська організація Партії Регіонів про 10-річчя приватної Лінгвістичної гімназії

 05 грудня 2011 р.                                               Сайт Київської міської організації Партії Регіонів

                       

 

Приватній Лінгвістичній гімназії на Троєщині

виповнилося 10 років

 

Приватна лінгвістична гімназія – єдиний навчальний заклад у Деснянському районі, де діти вивчають п’ять мов. Одна з них – польська. Десятирічному ювілею гімназії та Дню незалежності Польщі було присвячено урочистий вечір, який 04 грудня 2011 року пройшов у навчальному закладі.

 

На свято до Приватної лінгвістичної гімназії завітали заступник голови Деснянської райдержадміністрації, член Ради Деснянської районної в м. Києві організації Партії регіонів Юрій Титаренко, голова Спілки поляків України Станіслав Костецький, голова Київського національно-культурного товариства поляків «Згода», керівник ансамблю польського фольклору «Яскулки» Вікторія Радік, заслужений діяч культури Польщі, голова Київського польського товариства молоді та дітей «Поляни з над Дніпра» Леся Єрмак, заслужений діяч культури Польщі, доктор мистецтвознавства, диригент, поетеса Ольга Карачарова.

 

Педагогічний та учнівський колективи Приватної лінгвістичної гімназії привітав член Ради Деснянської районної в м. Києві організації Партії регіонів Юрій Титаренко.

 

 

«Прекрасно, що на теренах Деснянського району є навчальний заклад, у якому діти вивчають польську мову. Адже Польща – наш західний сусід, з яким Україну поєднують спільні слов’янські корені. У наступному році ми проводимо спільний захід – чемпіонат з футболу “Євро-2012”. Знання мови будь-якої країни – це можливість повноцінно спілкуватися з її людьми, вивчати традицій та культуру, в чому, впевнений, вже неодноразово переконувалися учні гімназії.». – сказав Юрій Титаренко

 

За вагомий вклад у розвиток освітніх програм району директора Приватної лінгвістичної гімназії Валентину Дашківську було нагороджено Почесною грамотою голови Деснянської райдержадміністрації Віктора Жеребнюка.

 

Давні дружні зв’язки поєднують колектив Приватної лінгвістичної гімназії, і зокрема, директора закладу Валентину Дашківську, з польськими колегами.

 

«Нам дуже приємно, що сьогодні у гімназії відзначається два свята – десятирічний ювілей навчального закладу та День незалежності Польщі. Упродовж десяти років ми слідкуємо за розвитком гімназії, обмінюємося учнівськими та педагогічними делегаціями для більш глибокого вивчення традицій і культури українського та польського народів» - сказала заслужений діяч культури Польщі, доктор мистецтвознавства, диригент, поетеса Ольга Карачарова.

 

На ювілейному святі у виконанні учнів Приватної лінгвістичної гімназії звучало багато пісень та віршів польською та українськими мовами. І не обов’язково було досконало володіти польською мовою для того, щоб розуміти слова дружби та любові, які звучали у поетичних рядках, з вуст господарів та гостей вечора. Вони ще більш поєднували та зближали усіх присутніх.

 

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта