Відкритий урок української мови у 5-му класі

21 березня 2013р.

Відкритий урок української мови у 5-му класі

 

У рамках декади української мови та літератури вчитель вищої категорії  Шилінська Марія Геннадіївна  провела  у  5-му класі відкритий урок на тему    «Правила  вживання  апострофа. Правильна вимова та написання слів з апострофом». 

На уроці вчитель використала елементи особистісно зорієнтованого навчання, оскільки працює над проблемою «Використання  інтерактивних методів навчання у системі уроків особистісно зорієнтованого навчання». Стиль спілкування, стосунки «учитель – учень» ґрунтувалися на педагогіці співробітництва, в основі якого лежить діяльнісна основа.

 Учні активно працювали  самостійно, у парах, групах, кооперативно на всіх етапах уроку, навчаючись здобувати знання і застосовувати їх.

 

 

Важливо, що було відведено час для оволодіння навичками цілевизначення, планування, організації, рефлексії, оцінки, корекції.

 

 

Впродовж уроку учні показали зацікавленість процесом навчання. З великим захопленням вони виконували завдання творчого характеру, яке передбачало написання тексту художнього стилю з використанням слів з апострофом.

Та найбільше задоволення учні отримали від обговорення традицій святкування Стрітення на Україні (за матеріалами, підготовленими вдома з батьками).

 

 

Величезна робота, проведена учнями під керівництвом учителя, дала позитивний результат – учні вивчили правила вживання апострофа, що було підтверджено високим  результатом виконаних тестових завдань.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта