Участь директора гімназії в урочистому прийомі в Посольстві Республіки Польщі

13 листопада 2012 р.

 

Участь директора гімназії Дашковської Валентини Петрівни

 в урочистому прийомі з нагоди Національного польського свята - Дня Незалежності

 

 

13 листопада 2012 року в посольстві Республіки Польща відбувся урочистий прийом з нагоди 94-ї річниці незалежності Польщі. Розпочався він з виконання державного гімну Польщі та державного гімну України.

З вітальним словом до гостей звернувся Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні пан Генрик Літвін. У своїй промові він зазначив: «Україну і Польщу єднає спільне слов’янське коріння. Польща, як і Україна, протягом тривалого часу йшла до своєї незалежності. Зараз наші держави мають одну позицію щодо ключових питань економічного розвитку та європейської інтеграції, тому взаємодія двох країн, культурне єднання народів є запорукою подальшого процвітання України та Польщі».

На святі були присутні високопоставлені гості: перший заступник посла Республіки Польща в Україні пан Даріуш Гурчинський, Генеральний консул Республіки Польща в Києві пан Рафал Вольский, консул Республіки Польща в Києві в 2002-2005рр. пан Станіслав Гурчинський, голова Спілки поляків України пан Станіслав Костецький, голова Наглядової Ради Міжнародного Благодійного фонду «Україна 3000»  пані Катерина Ющенко, заслужений діяч культури Польщі, доктор мистецтвознавства, поетеса пані Ольга Карачарова, заслужений діяч культури Польщі, голова Польського національно-культурного///товариства «Згода» пані Вікторія Радік, заслужений діяч культури Польщі, голова Київського Польського....культурно-просвітнього товариства ім. Адама Міцкевича пані Ірена Гільова, заслужений діяч культури Польщі, голова Польського товариства молоді та дітей «Поляни з-над Дніпра» пані Леся Єрмак, головний редактор газети «Dziennik Kijowski» пан Станіслав Пантелюк, голова творчого об’єднання поетів Київської організації НСПУ, автор та ведучий передач Національної радіокомпанії України пан Станіслав Шевченко та інші.

      

На запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні пана Генрика Літвіна і пані Ганни Літвін в урочистому прийомі взяла участь директор нашої гімназії Валентина Петрівна Дашковська                                                            

З 1997 року  Валентина Петрівна є членом Спілки поляків України та членом Київського польського культурно-просвітнього товариства ім. ім.Адама Міцкевича, тісно співпрацює з Консульством Республіки Польща в м. Києві.  Пані Валентина  походить із шляхетного польського роду Козачинських, тому польська культура є невід’ємною частиною її життя. Саме цей факт сприяв виникненню ідеї впровадження у гімназії вивчення польської мови, традицій та звичаїв польського народу. За вагомий внесок у розвиток українсько-польської дружби пані Дашковська була  нагороджена  подяками Спілки поляків України. Тому не дивно, що Валентину Петрівну постійно запрошують на різноманітні заходи,  які повязані з культурою та державністю Польщі.

      

 Свято відбулося в дружній, теплій атмосфері взаєморозуміння та поваги.

 

                              (Фотозвіт зі свята ви можете переглянути на фотогалереї сайту) 

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта