Семінар для вчителів української мови та літератури

24 квітня 2013р.

Семінар для вчителів української мови та літератури

 

З ініціативи управління освіти Деснянського району м. Києва 24 квітня 2013 р. у приватній Лінгвістичній гімназії відбувся семінар для вчителів української мови та літератури на тему «Культура мовлення. Числівник».

У роботі семінару взяли участь методист районного управління освіти Діденко Тетяна Василівна,  учителі української мови та літератури Деснянського району м. Києва.

 

 

Метою заходу було ознайомлення освітян з досвідом роботи  вчителя приватної Лінгвістичної гімназії Шилінської Марії Геннадіївни.

 

Розпочала роботу семінару директор гімназії Дашковська Валентина Петрівна. Вона привітала учасників та побажала їм плідної роботи.

Наступним етапом семінару була презентація гімназії. Заступник директора Коренюк Анатолій Вікторович розповів про структуру гімназії, про навчально-виховну роботу в гімназії, ознайомив з методикою викладання, діючими програмами, освітніми технологіями, які застосовуються в гімназії, результатами, яких досягають гімназисти, а також традиційними виховними заходами, що відбуваються у гімназії. Особливу увагу Анатолій Вікторович звернув на міжнародні зв’язки та інклюзивне навчання, яке впроваджене у гімназії ще з 2005 року.  

 

Наступним питанням, яке розглянули на семінарі, було питання культури мовлення. Учитель вищої категорії Шилінська Марія Геннадіївна мотивувала вибір теми семінару, зокрема, зазначила,  що на  даному етапі розвитку нашої країни це питання є актуальним і суттєвим. А ще ознайомила учасників семінару з методами, прийомами, які допомагають їй у формуванні позитивної мотивації учнів щодо вдосконалення культури мовлення. Учитель наголосила, що більш дієвими, звичайно, є креативні новітні підходи, а також залучення учнів до певних творчих справ.

Як ілюстрацію до  вище сказаного Марія Геннадіївна представила до уваги учасників семінару документальний фільм «Якби ми вчились так, як треба…», який створили учні гімназії.  Знімала і монтувала фільм учениця  11 класу Аліна Шадурська, у ролі ведучої виступила учениця 11 класу Анастасія Жаботинська. Також у фільмі знімалися Наталя Петренко, Діана Желєзко, Дарина Князєва, Євген Скуйбіда, Владислав Калениченко,  Олександр Фещук,  Іван Маркєлов. 

Також Шилінська М. Г.  представила  презентацію авторського посібника «Сучасна українська мова. Лінгвістика тексту. 9 клас», створеного на основі проектів, підготовлених учнями.

А на завершення учасники семінару переглянули  виставу «Тополя», за однойменною баладою Т. Г. Шевченка, у виконанні учасників драматичного гуртка гімназії, керівником якого є Пучок Юлія Вікторівна та Шилінська Марія Геннадіївна. Чудова гра юних акторів: Юлії П’яти, Аліни Чорнойван,  Діани Желєзко, Дмитра Онисовича – подарувала присутнім душевне задоволення і приємні враження, які вилилися  бурхливими оплесками.  

  

 

 

                     (Фотозвіт з семінару ви можете переглянути на фотогалереї сайту

 

 

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта