Літній відпочинок гімназистів у Ялті

      29 липня 2012 р.

                                   Літній відпочинок гімназистів у Ялті

 

      Під час літніх канікул,  з 13 по 27 липня,  учні приватної Лінгвістичної гімназії мали чудову можливість відпочити в м. Ялта на базі відпочинку «Каштани».

     Лагідне південне сонце, завжди тепле море, розмаїття рослинного та тваринного світу, затишні парки та галявини – саме з цим у кожного із нас асоціюється Крим. Але, окрім пишної природи, тут є багато цікавих  історичних, архітектурних, культурних пам’яток державного та світового значення, таких як: Ластівчине гніздо, Лівадійський, Воронцовський та Масандрівський палаци, Нікітський ботанічний сад та інші. Саме ознайомлення з ними збагатило знання учнів про рідний край, його історію та культуру.

     Та найбільше запам’яталася дітям морська прогулянка на катері й відвідання своєрідної візитки Південного узбережжя Криму    Ластівчиного гнізда. Ця споруда, розташована на 40-метровій скелі Ай-Тодорського мису. Учні ніби занурилися у середньовіччя, оскільки будова нагадує лицарський замок.  Сучасний дизайн споруда отримала у 1912 році завдяки Леоніду Шервуду, який був головним інженером та скульптором . Сьогодні відновлений замок офіційно визнаний пам’яткою архітектури ХХ століття.

     Незабутні враження викликала в гімназистів подорож канатною дорогою до вершини гори Ай-Петрі, прогулянки набережними Ялти та Алушти.

     Учні жили в прекрасному готелі,  комфортабельні номери, збалансоване харчування  сприяли не тільки фізичному, а й духовному оздоровленню дітей.

     Двічі на день учні мали змогу насолодитися теплими хвилями Чорного моря. Кожного вечора на них чекала своєрідна культурна програма. Окрім вечорів відпочинку, запланованих організаторами поїздки, учні мали змогу насолодитися імпровізованими концертами: після вечері вони ходили  на набережну слухати скрипалів, трубачів, гітаристів. Учні отримали неабияке духовне задоволення, оскільки вперше почули такі чудові композиції в досить незвичному виконанні.

 

     Діти повернулися додому засмаглі, бадьорі, повні сил, а найголовніше   сповнені яскравих вражень від такого чудового відпочинку.  

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта