Кристали виросли!

 28 квітня 2012 р.

 

Кристали виросли!

 

  Якщо ви хочете зробити щось своїми руками і отримати при цьому неперевершену красу, то радимо вирощувати кристали. Адже це, окрім певних навиків, розвиває ще й почуття прекрасного, що є одним із завдань, яке ставлять перед собою вчителі хімії на практичних заняттях.  Одне з таких занять провела директор гімназії, вчитель хімії Валентина Петрівна Дашковська з учнями початкової школи.

 

  Учні під керівництвом Валентини Петрівни вирощували кристали з мідного купоросу. Вони  підготували усе необхідне, а саме: скляну банку, дріт, шерстяні нитки та мідний купорос. Гімназисти дуже хотіли отримати кристал, тому уважно слухали вчителя і виконували усе так, як казала Валентина Петрівна.

 

  Спочатку учні  розчинили сіль мідного купоросу у склянці з дистильованою водою /200 мл/, потім добавляли  мідний купорос доти, поки чергова порція солі не перестала розчинятися при перемішуванні і нагріванні до  t = 70oC. Отриманий концентрований розчин перелили у хімічний стакан. Потім за допомогою перемички підвісили шерстяну нитку так, щоб її кінчик був  занурений у розчин.  

  Було дуже цікаво спостерігати за учнями, коли вони дивилися, чи не виріс раптом кристал? Але швидко лише казка мовиться… А кристали виростають не зразу.

 

                             І тільки через 2 тижні діти побачили очікуваний результат!

 

 

 

                              (Фотозвіт із заняття Ви можете переглянути на фотогалереї сайту) 

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта