Участь директора гімназії пані Валентини Дашковської в урочистостях

 з нагоди 25-річчя Спілки поляків України

30 листопада 2014 р.

 

Участь директора гімназії

пані Валентини Дашковської

в урочистостях з нагоди 25-річчя

Спілки поляків України 

 

       30 листопада 2013 року в Київському міському Будинку вчителя відбулися урочистості з нагоди 25-ї річниці Спілки поляків України.

      

        На свято були запрошені діячі польських організацій з усіх регіонів України, польські дипломати, представники Міністерства культури України, представники обласних адміністрацій та адміністрації м.Києва, духовенство, працівники освітніх установ, а також поважні гості з Польщі.

       На запрошення Головного правління Спілки поляків України в урочистостях взяла участь директор нашої гімназії пані Валентина Дашковська. Вже протягом 17-ти років Валентина Петрівна є членом Спілки Поляків України, тісно співпрацює з Консульством Республіки Польща в м. Києві. Польська культура є невід’ємною частиною її життя. Саме цей факт сприяв впровадженню в гімназії вивчення польської мови, традицій та звичаїв польського народу.

        Перед присутніми виступив Генеральний консул Республіки Польща в м. Києві пан Рафал Вольський. У своїй промові він виразив вдячність членам Спілки поляків України за вірність Польщі, яку демонструють поляки за кордоном упродовж багатьох років.

        «Ми дуже раді, що існує ініціативна громада, культурні і освітні установи, які пропагують вивчення польської мови, культури та історії Польщі. Ми маємо переконання, що польські українці будуть завжди зближувати наші народи, пропагувати європейські цінності».

         Найактивнішим членам Спілки поляків пан Рафал Вольський вручив подяки від Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні пана Генрика Літвіна. Таку подяку отримала директора нашої гімназії пані Валентина Дашковська.

                             

          На святі виступили Голова Спілки Поляків України пан Антоні Стефанович, Голова Спілки Поляків України з 1996-2012 рр. пан Станіслав Костецький, одні із засновників Спілки поляків Адольф Кондратський і Франчішек Міцінський та інші. Потім відбувся святковий концерт, у якому взяли участь творчі колективи України та Польщі.

       Високоповажних гостей було запрошено до зали посольства республіки Польща в Україні, де пройшов офіційний прийом з нагоди 25-річчя Спілки поляків України.

      

       

      Перед гостями з вітальним словом виступив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні пан Генрик Літвін. Слово також мали інші поважні гості.

    

                                   Свято відбулося в дружній та теплій атмосфері.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта