Підготовка до ЗНО


ОСНОВНЕ ПРО ЗНО

        

         У 2017 році для вступу до вищих навчальних закладів особи подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016 і 2017 років.

         Кожен учасник зовнішнього оцінювання має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів з переліку:


• української мови і літератури

• історії України

• математики

• біології

• географії

• фізики    

• хімії

•англійської мови

•іспанської мови

• німецької мови

• російської мови

• французької мови


Державна підсумкова атестація

у формі зовнішнього незалежного оцінювання

      Для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію за шкалою 1–12 балів.

    Першим обов’язковим предметом ДПА є українська мова.

    Другим – математика або історія України (за вибором).

    Третій предмет випускники обирають самостійно із запропонованого вище переліку.

 

Встановлення «порогового бала»

     Для визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат зовнішнього оцінювання з цього предмета для вступу до вищих навчальних закладів. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь в конкурсному відборі при вступі на навчання.

     Детальніша інформація про метод визначення експертами «порогового бала» подана в наказі Українського центру оцінювання якості освіти від 24.05.2016 р. №99 «Про затвердження методики переведення тестових балів, отриманих учасниками зовнішнього незалежного оцінювання за виконання завдань сертифікаційної роботи, у рейтингові оцінки (за шкалою 100-200 балів)».




ПРОЦЕДУРА РЕЄСТРАЦІЇ

ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ

2016-2017 н.р.

        

         Реєстрація випускників загальноосвітніх навчальних   закладів   2016-2017 н. р.   триватиме     з   06 лютого до 17 березня. Щоб зареєструватися, потрібно виконати ряд послідовних дій.

1. Ознайомтесь із правилами прийому до вибраного вами вищого    навчального   закладу,   де вказано перелік предметів, із яких необхідно подати результати зовнішнього незалежного оцінювання.

2. Здійсніть вибір навчальних предметів, із яких ви бажаєте  пройти  зовнішнє   оцінювання,   а також отримати оцінки за державну підсумкову атестацію (ДПА).

3. Підготуйте необхідні для здійснення реєстрації документи та матеріали, зокрема:

копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові);

• дві однакові фотокартки для документів розміром 3 х 4 см;

• реєстраційну картку.

4. Сформуйте комплект реєстраційних документів та подайте його особі, відповідальній за реєстрацію в загальноосвітньому навчальному закладі.

         Підтвердженням факту реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні є Сертифікат, який вам буде надіслано в індивідуальному конверті разом із реєстраційним повідомленням учасника зовнішнього незалежного оцінювання та інформаційним бюлетенем  «Зовнішнє незалежне  оцінювання. 2017 рік»    до закладу освіти, де ви навчаєтесь.



ПРОБНЕ ЗНО

        

         Пробне зовнішнє незалежне оцінювання (далі – пробне тестування) проводиться з метою ознайомлення усіх бажаючих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Пробне тестування є важливою складовою підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.

         Особи, які зареєструються для участі в пробному тестуванні, матимуть можливість:

• ознайомитись із стандартизованими тестами, що відповідають вимогам Програм, характеристикам та структурі сертифікаційних   робіт   зовнішнього   незалежного    оцінювання    2017 року;

• виконати пробний тест та попрактикуватися в заповненні бланків відповідей;

• дізнатися правильні відповіді до завдань пробного тестування, що будуть розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у визначений час;

отримати результат пробного тестування за допомогою спеціального сервісу (за бажанням);

• психологічно налаштуватися на проходження зовнішнього незалежного оцінювання;

• навчитись ефективно розподіляти час;

• оцінити свій рівень навчальних досягнень.

Пробне тестування відбудеться:

01 квітня – з української мови і літератури;

08 квітня – з  англійської, німецької, іспанської, французької, російської мов, біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії.

         Особа може обрати для проходження пробного тестування не більше двох навчальних предметів. У день проведення пробного тестування можна скласти тест лише з одного навчального предмета.

         Реєстрацію учасників здійснюють регіональні центри оцінювання якості освіти.

         Пробне тестування проводиться за кошти фізичних та юридичних осіб.    Звертаємо увагу, що реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Результати пробного тестування не використовуються для оцінювання рівня навчальних досягнень учнів навчальних закладів системи загальної середньої освіти та для конкурсного відбору на навчання до вищих навчальних закладів.



Графік проведення

основної сесії ЗНО-2017

 

Реєстрація з 06.02.2017 до 17.03.2017

 

23 травня - українська мова і література

29 травня - англійська мова

31 травня - математика

02 червня - історія України

08 червня - біологія

12 червня - географія

14 червня - фізика

16 червня - хімія

 



АПЕЛЯЦІЇ

        

         Апеляційну заяву учасник може подати у разі, якщо йому було відмовлено в реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні або порушено процедуру   під   час   проведення   зовнішнього   оцінювання   в пункті зовнішнього оцінювання. Також учасник має право оскаржити результат зовнішнього оцінювання або рішення про його анулювання.

         У разі порушення процедури проведення зовнішнього оцінювання (неправильний відлік часу, відведеного на виконання сертифікаційної роботи, дії або бездіяльність працівників пункту ЗНО, що негативно вплинуло на якість виконання сертифікаційної роботи), особа має право подати апеляційну заяву щодо порушення процедури проведення зовнішнього оцінювання. Розгляд заяв здійснюють регламентні комісії при регіональних центрах оцінювання якості освіти протягом п’яти календарних днів з урахуванням дня її надходження.    

         У разі виникнення сумніву щодо правильності встановлення   результату зовнішнього   оцінювання   з певного навчального предмета, незгоди з рішенням щодо анулювання результату учасник зовнішнього оцінювання може подати до Українського центру апеляційну заяву щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання. Подання заяв щодо результатів здійснюється протягом п’яти календарних днів. 

         Розгляд апеляційної заяви щодо результатів здійснює апеляційна комісія при Українському центрі оцінювання якості освіти протягом п’ятнадцяти календарних днів з урахуванням дня її надходження.

         Апеляційна комісія за результатами розгляду апеляційних заяв щодо результатів  приймає   одне  з таких рішень:

         1) відмовити в задоволенні апеляційної заяви;

         2) задовольнити апеляційну заяву.

         У разі задоволення заяви щодо результатів приймається одне з таких рішень:

         1) про відновлення результату зовнішнього оцінювання;

         2) про збільшення або зменшення кількості балів, отриманих учасником зовнішнього оцінювання.

     Інформація про результат зовнішнього оцінювання, установлений апеляційною комісією, розміщується на інформаційних сторінках учасників зовнішнього оцінювання не пізніше трьох робочих днів з дня прийняття рішення. Не пізніше ніж через три робочі дні заявнику надсилається рішення апеляційної комісії у вигляді витягу з протоколу.



ДОДАТКОВА СЕСІЯ

        

         Окремі особи можуть взяти участь у додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання, яка організовується після проведення основної.

         Подання заяв та відповідних документів для участі в додатковій сесії зовнішнього оцінювання здійснюється:

під час реєстрації (перереєстрації);

• у додатковий період реєстрації;

• протягом п’яти робочих днів з дня проведення основної  сесії  зовнішнього  оцінювання  з певного навчального предмета.

          Протягом п’яти робочих днів з дня проведення зовнішнього оцінювання з певного навчального предмета подати заяву щодо участі в додатковій сесії можуть учасники зовнішнього оцінювання (далі – учасники), які:

• не змогли взяти участь у зовнішньому оцінюванні через причини, що не залежали від їхніх дій та волі;

• у день проведення зовнішнього оцінювання брали участь у міжнародних, всеукраїнських заходах (змаганнях, конкурсах, олімпіадах тощо), включених до офіційних заходів Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України, або прямували до/з місць їх проведення, що підтверджено відповідними документами;

• брали участь у тестуванні, але стосовно них допущено порушення процедури проведення зовнішнього оцінювання, що підтверджено рішеннями регламентних комісій;

• брали участь у зовнішньому оцінюванні, але не змогли завершити виконання сертифікаційної роботи у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я або  виникненням   у пункті зовнішнього оцінювання інших обставин, що могли становити загрозу для їхнього життя та здоров’я.

         У 2017 році додаткову сесію зовнішнього оцінювання буде проведено з 03 до 12 липня. Графік проведення додаткової сесії буде затверджено та оприлюднено до 28 квітня.



КАЛЕНДАР ЗАКІНЧЕННЯ

2016-2017 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ


Дата

Подія

Лютий – березень

06 лютого – 17 березня

Реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання

06 лютого – 31 березня

Унесення змін до реєстраційних даних (перереєстрація)

Квітень

01 квітня

Пробне ЗНО (українська мова і література)

08 квітня

Пробне ЗНО (математика, історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, французька, німецька, російська мови)

18 квітня-15 травня

Загальнодержавне моніторингове дослідження якості початкової освіти для випускників початкової школи

наказ МОН від 29.12.2016 № 1693

24-29 квітня

Апробаційне тестування для випускників 11 класів  (англійська/німецька/французька/іспанська мови)

наказ МОН від 04.01.2017 № 4

Травень

11-19 травня

ДПА для випускників 4-х класів

23 травня

ДПА (у формі ЗНО) з української мови і літератури

для всіх випускників 11-х класів

25 травня

ДПА (у формі ЗНО) з німецької мови

26 (27) травня

Завершення навчальних занять. Проведення свята «Останній дзвоник».

29 травня

ДПА (у формі ЗНО) з англійської мови

31 травня

ДПА (у формі ЗНО) з математики

30 травня

Початок ДПА для випускників 9-х класів

упродовж місяця

Участь у пробному міжнародному дослідженні PISA-2018

(вік учасників – 15 років)

Червень

02 червня

ДПА (у формі ЗНО) з історії України

06 червня

ДПА (у формі ЗНО) з російської мови

08 червня

ДПА (у формі ЗНО) з біології

12 червня

ДПА (у формі ЗНО) з географії

14 червня

ДПА (у формі ЗНО) з фізики

16 червня

ДПА (у формі ЗНО) з хімії

 

 

до 13 червня

ДПА для випускників 9-х класів

14-15 червня

Вручення документів про освіту випускникам 9-х класів

 

 

до 23 червня

Отримання загальноосвітніми навчальними закладами результатів ЗНО  (в електронному вигляді)

26-30 червня

Вручення документів про освіту випускникам 11-х класів

 

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта